Tentang Pingo

Platform hibrid pertama yang menyediakan kemudahan, produk, perkhidmatan dan teknologi yang menghubungkan pelbagai jenis pengguna antara satu sama lain.

Muslim women run a small business in their own homes
Both Muslim women run a small business in their own homes.
Muslim young woman in hijab using laptop at home.

Selamat datang ke Pingo Academy, di mana anda boleh meningkatkan kemahiran dan skill anda dengan program latihan terbaik kami.

Platform e-dagang rentas sempadan antara platform utama China & Malaysia, menawarkan penyelesaian komprehensif untuk memperkasakan usahawan Malaysia untuk daya saing global.

Kami dipandu oleh lima prinsip kami; produktiviti, kebolehpercayaan, ketersediaan, peningkatan prestasi, dan pengurangan kos operasi dan untuk memperkasakan individu dan komuniti, kerana ia mewujudkan peluang baharu untuk pembangunan ekonomi, sosial dan peribadi.

Platform NO.1 Malaysia yang menyediakan penyelesaian komprehensif untuk pembangunan ekonomi digital Malaysia dalam industri ekonomi GIG dan untuk usahawan bersaing di peringkat global dengan menyediakan kemudahan untuk sumber produk, dana, teknologi, pembungkusan, pemasaran, pengiklanan, pengurusan dan penghantaran.

Matlamat utama Pingo adalah untuk menjadikan perdagangan antarabangsa lebih mudah diakses oleh PKS dan mempunyai peluang untuk melompat ke platform yang lebih luas.

Mengapa Pingo

Apa yang anda dapat dengan mencapai matlamat anda tidak sepenting apa yang anda dapat dengan mencapai matlamat anda.

01. Mengajar

Mulakan dengan melakukan apa yang perlu; kemudian lakukan apa yang boleh; dan tiba-tiba anda melakukan perkara yang mustahil.

02. Mengilap

Kecerdasan adalah keupayaan untuk menyesuaikan diri dengan perubahan. Apabila nilai anda jelas kepada anda, membuat keputusan menjadi lebih mudah.

03. Memimpin

Pemimpin adalah orang yang tahu jalan, arah jalan, dan menunjukkan jalan. Kepimpinan ialah keupayaan untuk menterjemahkan visi menjadi realiti.